Visszatér Szolnokra a legendás Matróz Disco hangulata

Megosztás

Bár eredeti helyszínén ma már egy társasház található és a nosztalgia sajnos nosztalgia marad, de a kultikus Matróz Disco hangulatára vágyó közönség előtt itt a lehetőség, hogy újraélje a régi emlékeket, ugyanis október 7-én, szombaton az Aba-Novák Agóra Kulturális Központban Matróz-buli lesz.

Huszár Imre alapító családi vállalkozásban, szüleivel és húgával vitte a Matrózt a ’90-es évek elejétől kezdődően. A névadó hajóállomáson üresen állt egy üzlethelyiség, gondoltak egyet, és valami olyat akartak létrehozni, ami még nem volt Szolnokon. Elindult a koktélbár, majd a Kis Matróz rész, a berobbanó érdeklődésre való tekintettel pedig a legfelső emeleten kialakítottak egy house-termet, Dj Pause vezetésével.

Kozmix, Sterbinszky, Pa-dö-dő: kijelenthető, hogy a szórakozóhely elérte célját, a kor éjszakai életének legnépszerűbb hazai előadói fordultak meg a Matrózban, ezáltal hosszú ideig meghatározó hétvégi állomást jelentett a most 40-es, 50-es korosztálynak Szolnokon.

Akkor hatalmas bulik, most felejthetetlen nosztalgia jellemzi Szolnok ikonikus szórakozóhelyét

Amikor 2002-ben lebontották, mintha a második otthonukat veszítették volna el – írta a harmincadik évforduló alkalmával tavaly a Szolnoki Napló sokak nevében szólva.

Tavaly decemberben már tartottak egy múltidéző születésnapi bulit, ami akkora népszerűségnek örvendett, hogy be sem fért mindenki az aulába és az előzetes információk alapján, valami hasonlóra kell készülni, ugyanis minden jegy elfogyott, már korlátozott számban sem kaphatóak.

Matróz Diszkó Szolnok

Nyitóbuli részlet. Eszenyi acid terem. 😀 Atom zenékkel. Awex, Emanuel Top, stb.

Egy apró részlet a szolnoki Matróz hangulatából

A szervezők hangsúlyozzák, hogy érdemes időben elindulni, a kapunyitás nyolc órakor kezdődik.

A lemezlovasok a hely egykori zenei hangulatfelelősei lesznek, DJ Váli, DJ Eszenyi Imi, DJ Pause, DJ Hám Tibi és DJ Balázs István, valamint sztárvendégként fellép a TNT és a Kozmix. Na, ki van a házban?

Fotók: Matróz Disco, Szolnok /Fb oldal

Kapcsolódó cikkek